Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ONB zet ongeslagen reeks voort tegen Udiros en wint met 3-1

1 mei 2023 21:45

Het zonnetje scheen heerlijk op het sportpark De Fennen. Wat voor voorbode zou dit op de wedstrijd worden?

In de 11e minuut een schitterende pass van Ruben Roodbaei op Patrick de Vogel die hem vrij kon inschieten. In plaats dat wij dan gingen voetballen gaven wij de tegenstander weer de kans om in de wedstrijd te komen. De verdedigers hadden het even zwaar. De aanvallers van Udiros zetten zoveel druk dat de verdediging nauwelijks de bal kwijt kon aan het middenveld. In de 28e minuut was het weer zover. Soufiane Zaghdoud probeerde de tegenstander van Udiros in het strafschopgebied tegen te houden echter deed hij dit met een uitgestoken been. De tegenstander profiteerde hier dan ook 100% van. Helaas kon vandaag onze penalty-killer Tycho Schade de schitterende penalty niet tegenhouden. Wij gingen de rust in met 1-1.

De 2e helft was eigenlijk het beeld van de 1e helft tot Lars Tjeerdsma de geblesseerde Ardian Kuci verving. Lars zette druk op de keeper waardoor deze in de fout ging en Lars simpel de bal in kon schieten. Dit zou de ommekeer in de wedstrijd worden. Bij Udiros gingen de spelers op elkaar mopperen wat nooit een goed teken is. Er kwam ook meer ruimte voor ONB. In de 77e minuut was het weer raak. Patrick de Vogel geeft een schitterende voorzet op Soufiane Zaghdoud die hard in kopt en de 3-1 op het scorebord zette. Dit werd ook de eindstand.

Volgende week is het een inhaalprogramma en hebben wij geen wedstrijd. Op 13 mei spelen wij uit tegen Eastermar die dan misschien tegen ons kampioen kunnen worden. Echter ONB heeft wel vaker voor een verrassing gezorgd.

Foto's en verslag: Margreet Helder