Facebook Toestaan Niet toestaan

Weer een belangrijke overwinning voor ONB 1. nu tegen WTOC, 3-1.

21 april 2024 20:15

Gisteren speelden wij tegen WTOC dat op de 4e plaats in de competitie staat.

Over de eerste helft kunnen wij kort zijn. De eerste 10 minuten waren nog redelijk voor ONB. Eelko Bosma kreeg direct in het begin van de wedstrijd al een enorme kans echter deze ging net voor het doel langs In de 6e minuut was het dan toch raak. Eelko Bosma maakte een mooi doelpunt. ONB heeft hier echter maar een paar minuten van mogen genieten. Een uitval van WTOC over de rechterkant, een voorzet en wordt mooi ingekopt, 1-1. Het was WTOC die de bovenliggende partij was. Wat er even met ONB aan de hand was, was een raadsel. Wij waren niet scherp genoeg, passes kwamen niet aan. Misschien toch de druk dat het kampioenschap wel heel dicht bij kwam. Supporters van WTOC dachten dat ONB vandaag al kampioen kon worden. Dat kon alleen als ASC'75 van Jistrum zou verliezen en die kans was klein. WTOC was veel feller op de bal. Bij winst konden zij nog mee doen voor de 3e periodetitel dus er stond voor hun ook wat op het spel. Wij gingen de rust in met 1-1.

De 2e helft begon niet veel beter dan de 1e helft. ONB kreeg pas grip op het spel na het 2e doelpunt van Eelko Bosma dat in de 60e minuut werd gescoord. Ondertussen hadden wij gehoord dat ASC'75 gewonnen had. Het gevaar van WTOC kwam uit de corners, vrije trappen en de verre uittrappen van de keeper. Na wat wisselingen ging het weer wat beter en in de 80e minuut was het Leon Statema die de verlossende 3-1 scoorde. Nu kon het toch niet meer fout gaan? Na nog een paar mooie reddingen van keeper Tycho Schade was daar het fluitsignaal.
Het was niet de beste wedstrijd van ONB echter toch gewonnen. Dat is op het moment wel de kracht van ons eerste. Vorige jaar verloren wij nog zulke wedstrijden, nu kunnen wij ze winnend afsluiten.

Wij kunnen ook terug kijken op een zeer geslaagde lentemarkt, dames super gedaan!

Zaterdag 11 mei spelen wij onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen GSVV. Bij winst zijn wij kampioen omdat wij 4 punten voorstaan op ASC'75. Op 18 mei spelen wij onze laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Suawoude.