Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ONB 2 wint derby

17 september 2023 16:45

In een enerverende derby tussen ONB 2 en Drachten 3 vielen er genoeg doelpunten en spektakel te beleven.

De wedstrijd begon met een vroege tegenslag voor ONB, want na slecht verdedigen stond het al na 7 minuten 0-1 in het voordeel van Drachten 3. Maar in de 10e minuut kwam ONB met de schrik vrij, toen een doelpunt van Drachten wegens buitenspel werd afgekeurd.
Dit leek ONB wakker te schudden, en in de 20e minuut wist Kristian Vasilev de bal prachtig via de binnenkant van de paal binnen te schieten, waarmee de stand weer gelijk werd, 1-1. Drachten gaf echter niet op en wist na een vlotte aanval vanuit de linkerflank de voorsprong te heroveren, 1-2 was de stand bij rust.

Na een pittige peptalk in de rust kwam ONB sterk uit de startblokken in de tweede helft. In de 50e minuut wist Jarno Benedictus de bal in de verre hoek te plaatsen, waardoor ONB weer op gelijke hoogte kwam, 2-2. Niet veel later, in een prachtige combinatie in het zestienmetergebied, scoorde Aaron Tahapary de 3-2 voor ONB.

De spanning bleef tot het einde, want Drachten 3 wist in de 90e minuut via een penalty de gelijkmaker te scoren, waardoor het 3-3 werd. Maar ONB toonde veerkracht en in blessuretijd, via een doelpunt van Ismael Ismail, sleepten ze de overwinning uit het vuur, eindstand 4-3. Deze derby had alle ingrediënten voor een spannende en opwindende wedstrijd.

ONB 2 is door naar de knock-out rondes na eerdere overwinningen op Trynwalden 2 (0-3) en Burgum 1 (5-0). ONB 2 gaat op jacht naar de bekerfinale πŸ†