Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Spectaculair ONB klopt Drachten met dubbele cijfers

1 oktober 2023 19:15

In een zinderende derby tussen ONB 2 en Drachten 3 ging het er heftig aan toe. Na de vorige overwinning van ONB met 4-3, was de spanning om te snijden.

Het spektakel begon al snel, slechts 2 minuten in de wedstrijd, toen Alexandre Namgalauri een wereldgoal scoorde na een assist van Aziz Geyik, die de bal onder de lat wist te krijgen.

In de 4e minuut kreeg ONB echter een tegengoal te verwerken na een razendsnelle sprint van de rechtsbuiten van Drachten. Maar ONB liet zich niet uit het veld slaan en in de 10e minuut scoorde Aaron Tahapary na een prachtige een-tweetje met Djaldrick Burleson.
In de 23e minuut liet Aziz Geyik een hard schot los, dat helaas tegen de lat belandde, waarmee Drachten 3 geluk had. ONB bleef echter druk zetten en in de 31e minuut scoorde Djaldrick Burleson na een briljante kapbeweging in het zestienmetergebied. ONB was nog niet klaar, want Jarno Benedictus schoot van afstand met een mooie curve in de 44e minuut.

De ruststand was 5-1 in het voordeel van ONB, maar Drachten moest iets doen in de tweede helft om terug te komen.
Helaas kregen ze de genadeslag in de 53e minuut van Aziz Geyik, die na een prachtige kapbeweging de bal met een stiftje over de keeper in de verre hoek plaatste.

Aaron Tahapary was ook niet van plan te stoppen en scoorde in de 62e minuut de 7-1. Anis Zeher ging voor de hattrick en maakte het publiek wild door in de 70e minuut de bal hoog in het net te knallen, onhoudbaar voor de uitgeputte Drachten-keeper. Aziz Geyik maakte het nog mooier door de keeper in zijn eigen gebied uit te kappen en de 9-1 te scoren.

Anis Zeher sloot de wedstrijd af met de 10e goal voor ONB, waarmee hij zijn hattrick voltooide. Het was een onvergetelijke wedstrijd vol met wereldgoals en spektakel, en ONB 2 ging uiteindelijk met een overtuigende overwinning van 10-1 de boeken in. Een wedstrijd die Drachten niet snel meer zal vergeten.