Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Lastige wedstrijd ONB 1. tegen Suameer toch omgezet in een 4-0 overwinning

3 maart 2024 18:30

Wij moeten terug naar vorig jaar december dat wij voor het laatst op ons hoofdveld gespeeld hebben. De weergoden waren ons goed gezind. In het zonnetje kon de jas zelfs uit! Zou dit een voorbode worden op een mooie wedstrijd voor ONB?

Het was in het begin van de wedstrijd bijna raak. Een vrije trap genomen door Arjen van der Werff wordt weg gekopt door een verdediger van Suameer. Hij kopt echter de bal in de voeten van Jort Raadsma die zich niet bedenkt en schiet op doel. De keeper van Suameer stompt de bal in de voeten van Soufiane Zaghdoud die hem voor het intikken had. Helaas hij raakt de bal verkeerd en de bal gaat meters over. In de 26e was het dan ONB die de 1-0 op het scorebord kon zetten. Een handsbal door Suameer op randje 16 leverde ONB een directe vrije trap op die benut werd door Arjen van der Werff. Er was commotie bij Suameer omdat zij hoorden dat het een indirecte vrije trap zou zijn. ONB ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

De 2e helft werd een helft met gelukkig meerdere doelpunten. In de 61e minuut, via een hoekschop van Arjen van der Werff, kon Ruben Smits de bal in koppen. Wij hadden weer even lucht. Het was in de 79e minuut een mooie assist van Jort Raadsma die mooi ingeschoten werd door Ardian Kuci. In de 87e minuut een mooie rush van Eelko Bosma die de bal op maat voor Menno Veenstra gaf zodat hij die gemakkelijk kon binnen tikken. De 4-0 werd ook de einduitslag.

Volgende week spelen wij uit tegen Donkerbroek. Bij winst kan ONB de 2e periodetitel grijpen.