Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kraker ONB 1. tegen ASC '75 eindigt in een gelijkspel, 2-2

17 maart 2024 12:30

Gisteren stond een belangrijke wedstrijd op het programma van ONB. Bij winst had ONB een gat van 2 punten met ASC '75. De opening was een spektakel van blauwe en rode rook. Ja dat hoort ook bij zo'n wedstrijd, de nummer 1 tegen de nummer 2. Zelfs RTV NOF was aanwezig.

ONB begon niet goed aan de wedstrijd, het was wat rommelig. De passes kwamen niet aan, we waren net te laat bij de bal. Daarbij had ONB in de eerste minuten van de wedstrijd al de eerste uitvaller, Ardian Kuci met een liesblessure. Niet veel later een ongelukkige botsing van Menno Veenstra wat ook direct einde wedstrijd voor hem was. Goed dat de bank goed bezet was met wisselspelers. Al in de 10e minuut scoorde ASC '75. Uit een corner werd de bal over de keeper van ONB gekopt. Het was nou voor ONB om rustig te blijven en het hoofd koel te houden. Er kwamen wel kansen echter die werden helaas niet benut. Wij gingen de rust in met een 0-1 achterstand.

Wij waren nog maar een paar minuten aan de gang. Een speler van ASC '75 werd vrijgelaten waardoor hij een voorzet kon doen. De bal werd van richting veranderd waardoor keeper Tycho Schade kansloos was, 0-2. Het leek wel een beetje op de wedstrijd toen ONB bij ASC '75 speelde. Wij stonden daar toen voor met 0-2 echter ASC '75 kwam toen terug tot 2-2. Zou ONB dit zelfde trucje ook uit kunnen halen? In de 50e minuut werd Eelko Bosma onderuit gehaald in het strafschopgebied. Eelko nam zelf de penalty en schoot deze beheerst in, 1-2. Zou het dan toch kunnen? Het was al in de 58e minuut, een doelpunt van Patrick de Vogel echter vraag niet hoe dit doelpunt tot stand is gekomen. Het was een scrimmage van spelers voor het doel van ASC '75. Het was Patrick die de bal nog in de doel schoot, 2-2. Zou er nog meer voor ONB inzitten? Wij begonnen steeds beter te spelen en kregen ook meer kansen echter konden deze niet benutten of de goed keepende keeper van ASC '75 hield de bal tegen. Het eindsignaal! Het was wel even balen dat wij de 3 punten niet in Drachten konden houden echter na een niet goede 1e helft hebben wij er toch nog een punt uit gesleept.