Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zeer moeizame overwinning van ONB 1. op Houtigehage 1-2

7 april 2024 12:15

Vandaag stond de wedstrijd tegen Houtigehage op het programma. Uit statistieken blijkt dat Houtigehage zeer moeilijk thuis is te verslaan. Het was voor ONB dus om hier een ommekeer in te brengen.

In de eerste minuten kreeg ONB kansen die je niet mocht missen. Helaas gebeurde dit wel. ONB speelde traag, er zat geen tempo in. Gelukkig een mooie actie van Eelko Bosma in het strafschopgebied waar hij onderuit gehaald werd door de keeper van Houtigehage, penalty. Deze nam hij zelf en scoorde koelbloedig de 0-1. Het was mooi geweest om voor de rust nog een doelpunt te scoren om zo wat meer lucht te krijgen. Dit lukte helaas niet.

De 2e helft speelde wij eigenlijk hetzelfde spelletje als in de 1e helft. Houtigehage kreeg in de 65e minuut een penalty vanwege vast houden. Deze werd ook benut,1-1. Ondertussen hadden wij gehoord dat ASC 2-2 tegen Donkerbroek had gespeeld. Het was nu aan ONB om te zorgen dat wij de 3 punten mee naar Drachten moesten nemen. Heel veel tijd was er niet meer, ONB zette wel steeds meer druk. Leon Statema gaf een mooie steekpass naar Mike Veenstra die schiet op het doel. De bal wordt nog wel gered door de keeper van Houtigehage echter was het Jort Raadsma die er als de kippen bij was en de 1-2 scoorde. Wat een opluchting!! Scheidsrechter is het nog geen tijd? Gelukkig het fluitsignaal, einde wedstrijd!

ONB staat door deze overwinning nu 4 punten los van de nummer 2 ASC'75.

Volgende week spelen wij uit tegen de nummer 3, De Lauwers.