Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ONB 1. wint ook de topper tegen De Lauwers, 1-2

14 april 2024 12:45

Gisteren stond de topper tegen De Lauwers op het programma. De ploeg en supporters vertrokken naar het noordelijke Warfstermolen. Het was echt in de middle of nowhere! Als De Lauwers nog mee wilde doen voor het kampioenschap moest er gewonnen worden van ONB.

De wedstrijd was nog maar net aan de gang toen De Lauwers een goede kans kreeg. Het was keeper Tycho Schade die in de weg lag. Tijdens deze actie raakte de speler van De Lauwers Tycho. Het kon toch niet zo zijn dat Tycho al in de 2e minuut geblesseerd het veld moest verlaten? Gelukkig hij staat weer op en kon verder spelen. ONB moest even wakker geschud worden. Het eerste kwartier leek wel een beetje op het spel van vorige week. In de 35e minuut een schitterende lange bal van Eelko Bosma die ingeschoten werd door Jort Raadsma. Met de 0-1 gingen wij ook de rust in.

De 2e helft begonnen wij beter dan de 1e helft. We kregen nu meer kansen ook doordat De Lauwers nu meer in de aanval gingen. In de 60e minuut was het Eelko Bosma, via een pass van Patrick de Vogel, die de 0-2 op het scorebord zette. Wij kregen daarna nog 4 kansen waarvan er niet eentje benut werd! Meestal is het dan, als jij zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Gelukkig was dat nu niet het geval. Door een wissel werd het systeem omgegooid naar 4-4-2. De laatste 10 minuten liet ONB zich zakken en probeerde met de lange ballen de spitsen te bereiken. Eén van de spitsen van ONB kreeg nog een schitterende kans echter kon deze niet tussen de palen krijgen. De Lauwers kreeg nog een vrije trap die ongelukkig op de voet van een verdediger van ONB kwam en over Tycho Schade heen ging, 1-2. De Lauwers hadden de klok op het scorebord terug gezet echter de scheids trapte daar niet in. Het fluitsignaal! Weer een stap dichter bij het kampioenschap!

Volgende week zaterdag 20 april spelen wij thuis tegen WTOC. Er is dan ook de lentemarkt vanaf 9.00 uur bij ONB.