ONB JO-15-1 behaalt knappe 8e plaats op het NK Jeugdvoetbal

ONB JO15-1

-

NK Jeugdvoetbal 2017

Datum

20 mei 2017 11:00

Accommodatie

Sportpark de Fennen
Noorderdwarsvaart 217
9201 KK
DRACHTEN
tel. 0512-521641

Op zaterdag 20 mei heeft ONB JO15-1 meegedaan aan het NK Jeugdvoetbal. Het toernooi, waaraan maar liefst 16 teams deelnamen, werd dit jaar gehouden bij voetbalvereniging BWO in Hengelo. De teams konden zich voor dit NK plaatsen via de verschillende districtskampioenschappen, die in het najaar van 2016 werden gehouden. De niveaus van de deelnemende clubs liepen uiteen van 1e klasse t/m 2e divisie. ONB was ingedeeld in een poule van vier teams, twee uit de hoofdklasse en één uit de 2e divisie.

ONB was, aan de aftrap van deze poule wedstrijden, zeer gemotiveerd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-1 van BWO. De tweede wedstrijd tegen Weert eindigde in een gelijk spel (2-2). De derde wedstrijd tegen Unitas 59 zou beslissend zijn voor de 1e plaats in de poule. Ondanks het verschil in klasse (ONB 1e klasse, Unitas 59 2e divisie), was het een zenuwslopende wedstrijd, waarbij ONB zich een waardige tegenstander toonde. De jongens speelden hun beste spel ooit. Alles werd gegeven om alsnog die 1e plaats te behalen en door te gaan naar de finale poule. Helaas verloren ze met 0-1. Dit betekende een 2e plaats in de poule en een vervolgstrijd om de 5e t/m 8e plaats.

De jongens hadden een groot deel van hun krachten benut. Zowel fysiek als mentaal waren ze tot het uiterste gegaan. De laatste twee wedstrijden werden gespeeld en leverden ONB uiteindelijke een 8e plaats op. Door een penalty in de laatste minuut, verloor ONB de wedstrijd tegen HSV (0-1). De wedstrijd tegen Zaanlandia werd met 1-2 verloren. Unitas 59 heeft het NK gewonnen.
De jongens van ONB JO15-1 hadden graag een nog hogere eindpositie behaald, maar als club en begeleiding zijn wij ontzettend trots op dit knappe resultaat!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!